Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Gevarenkaarten

Laatst gewijzigd op 12-04-2017

Verplicht voor hoeveelheden boven de ADR-vrijstellingsgrenzen

Bij het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg is het verplicht om schriftelijke instructies, ook wel  gevarenkaart genoemd, aan boord te hebben. De voorschriften voor de aanwezigheid van de gevarenkaart staan in ADR sectie 5.4.3 en gelden voor hoeveelheden boven de ADR-vrijstellingsgrenzen.

Aan de hand van de ADR-gevaarsetiketten geeft de kaart instructie over het gevaar van de aanwezige stoffen, de te nemen voorzorgsmaatregelen en de aanwezigheid van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen.

In de taal die de bemanning kan lezen en begrijpen

De gevarenkaart moet door de vervoerder aan de bemanning van het voertuig worden verstrekt vóór het begin van de reis in een taal of talen die alle bemanningsleden kunnen lezen en begrijpen. De vervoerder moet waarborgen dat de bemanning de instructies begrijpt en in staat is deze naar behoren toe te passen.

Overgangstermijn tot 1 juli 2017

Behalve enkele redactionele wijzigingen bevat de 2017 kaart een voorbeeld van het nieuwe gevaarsetiket 9A voor het vervoer van lithium batterijen.

Voor het gebruik van de nieuwe gevarenkaart is een overgangstermijn tot 1 juli 2017. De ADR-verdragstaten zijn verantwoordelijk voor het aanpassen van de instructies in de taal of talen van hun land. Zodra de gevarenkaart in een bepaalde taal beschikbaar is, wordt deze op de gevarenkaartenpagina geplaatst. Hier vindt u dus altijd de meest actuele kaarten.

Exclusief voor EVO-leden staan alle gevarenkaarten in het besloten ledengedeelte (inloggen hierdoor noodzakelijk).

EVO-lid? Download hier de gevarenkaarten

Nog geen lid van EVO?

Selecteer middels het bestelformulier hiernaast dan drie gratis gevarenkaarten in een taal naar keuze.

Bekijk alle voordelen van het EVO-Lidmaatschap

Bestelformulier - Gevarenkaarten naar keuze

Bestelformulier voor niet-leden

 

 

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website