Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Vrachtwagenverbod in Amsterdam Buitenveldert om fietsers te beschermen

14-07-2017  Vanaf augustus 2017 mogen zware vrachtwagens niet meer in kleine straten in Buitenveldert. “Ik kan het niet langer verantwoorden,” stelt Bestuurder Slettenhaar.

Effecten

evofenedex vindt het een slecht plan en heeft dit ook kenbaar gemaakt. De maatregel zou de leefbaarheid in het gebied verbeteren, maar het tegenovergestelde is een feit, oordeelt evofenedex. Als gevolg van dit besluit zullen een veelvoud aan kleinere voertuigen worden ingezet. Dat betekent meer voertuigbewegingen en voertuigkilometers en vooral meer uitstoot van voor de gezondheid schadelijke fijnstof.

Risico profiel

Door toename van het aantal voertuigen zal ook de verkeersveiligheid niet verbeteren. Kleiner transportmaterieel rijdt over het algemeen harder en maakt minder geluid tijdens het rijden. Dat laatste vergroot de kans op ongevallen doordat fietsers en wandelaars de voertuigen niet/minder goed horen naderen.

 

 

 

 

 

 

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website