Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Voorlichtingsbijeenkomst

Veilig vervoer en opslag van lithiumbatterijen

Ze zijn licht van gewicht, laden snel op en gaan lang mee; niet zo gek dus dat het gebruik van lithiumbatterijen, ook wel lithium ion-batterijen genoemd, de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen.

Gewijzigde voorschriften

De voorschriften voor het veilig vervoer van lithiumbatterijen worden de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Dit is per modaliteit afzonderlijk geregeld zoals bijvoorbeeld in het ADR 2017 voor het wegvervoer en de IATA Dangerous Goods Regulations voor luchtvracht. Ook in 2017 zijn er weer (modaliteit specifieke) wijzigingen in de eisen ten aanzien van het vervoer van lithiumbatterijen en/of voorwerpen waarin deze batterijtypes verwerkt zijn.

Voorlichtingsbijeenkomst

evofenedex organiseert op 26 juni 2017 een voorlichtingsbijeenkomst waarin dieper wordt ingegaan op de actuele voorschriften voor het vervoer, de opslag en retourlogistiek van lithiumbatterijen. 

De volgende onderwerpen zullen behandeld worden:

  • Vervoer (over de weg, zee en binnenvaart) en opslag van lithiumbatterijen
  • Vervoerseisen voor luchtvracht
  • Omgang van ARN en Stibat met (defecte) lithiumbatterijen

Wat is het doel van deze bijeenkomst?

Na deze bijeenkomst bent u volledig op de hoogte van de voorschriften voor het veilig vervoeren en opslaan van lithium ion-batterijen en weet u ook wat de wijzigingen in de eisen zijn ten aanzien van het vervoer van lithiumbatterijen en/of voorwerpen waarin deze batterijtypes verwerkt zijn.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?

De bijeenkomst is bedoeld voor bedrijven die te maken hebben met de opslag en het vervoer van Lithium ion-batterijen o.a. producenten, recycelers, (groot)handelaren, distribiteurs, logistiek dienstverleners en vervoerders.

Meer informatie

Neem contact op met het evenementenbureau van evofenedex, telefoon 079 3467 346 of maak gebruik van het reactieformulier op deze pagina.

Meld u aan

Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

Belangrijke aanmeldgegevens

Evenement Voorlichtingsbijeenkomst Veilig vervoer en opslag van lithiumbatterijen
Datum & Locatie

26-06-2017 - Van der Valk Utrecht

Tijdstip 13.30 - 17.00 uur (excl. ontvangst)
Prijs € 239,-
Ledenprijs € 139,-

Meld u aan

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website