Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

“Positief dat EU toenemend protectionisme wil aanpakken”

27-06-2017  De EU wil de wereldwijde ‘plaag van protectionisme’ een halt toeroepen. Dit stelde EU-commissaris voor Handel Cecilia Malmström gisteren als reactie op het rapport ‘Trade and Investment Barriers’, het eindrapport van het jaarlijkse onderzoek van de Europese Commissie naar protectionisme.

evofenedex is positief over de opstelling van de EU-commissaris, maar stelt dat concrete actie nodig is voor verdere groei van export en banen in Nederland.

Protectionisme neemt toe

Volgens het rapport is het aantal handelsbelemmeringen waar Europese exporteurs mee worden geconfronteerd in 2016 met 10 procent gestegen. Eind vorig jaar werden er 372 dergelijke handelsbelemmeringen toegepast in meer dan 50 handelsbestemmingen wereldwijd.

Rusland, Brazilië en China voeren de lijst aan van landen waar ondernemers de meeste handelsbelemmeringen melden. Als voorbeelden van handelsbelemmeringen noemen ondernemers onder meer staatssteun, beperking van markttoegang en invoertarieven.

Doorbreken trend cruciaal

evofenedex is bezorgd over het toenemende protectionisme voor de positie van Nederland handelsland, Nederlandse ondernemers en hun werknemers. Nederland verdient zijn geld met handel: ongeveer een derde van ons nationale inkomen hangt samen met handel en jaarlijks exporteren we zo’n 425 miljard aan goederen. 59 procent van de Nederlanders werkt bij een bedrijf dat importeert, exporteert of beide doet.

Volgens evofenedex zijn goede handelsverdragen met andere landen noodzakelijk om de handel eenvoudig te laten verlopen en om handelsbelemmeringen te voorkomen. evofenedex pleit daarbij voor transparant tot stand gekomen en op handel gerichte verdragen.

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

China is een van de landen waar ondernemers de meeste handelsbelemmeringen melden.

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website