Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Oude benzineauto's mogen Rotterdam weer in

 

14-06-2017  Personenauto's en bestelauto's die op benzine rijden en van voor 1 juli 1992 zijn, mogen toch weer in de zogeheten Milieuzone Rotterdam rijden. De rechtbank in Rotterdam vindt de bezwaren van de eigenaren van deze auto's terecht. Dieselauto's, zowel personen- als bestelauto's, van voor 1 januari 2001 mogen wel worden geweerd uit het centrum van Rotterdam.

Luchtkwaliteit

Rotterdam besloot in november 2015 dat ook oude benzine- en dieselvoertuigen niet meer in de Milieuzone mogen rijden. Doel is de luchtkwaliteit te verbeteren. De zone, die al bestond voor vrachtwagens, is globaal het gebied ten noorden van de Nieuwe Maas binnen de Ring.

Onvoldoende

Veertien belanghebbenden stapten naar de rechter. Die vindt dat het gemeentebestuur van Rotterdam onvoldoende rekening heeft gehouden met de belangen van een kleine groep eigenaren van oude benzineauto's. Volgens onderzoeken maken zij slechts 0,14 procent van het totale verkeer uit en de milieuopbrengst van het weren van deze auto's is daarmee te verwaarlozen, aldus de rechtbank.

(Bron: ANP)

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website