Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Ontheffing C-rijbewijs voor elektrische bestelauto stapje dichterbij

16-05-2017 De Europese Commissie heeft Nederland laten weten dat een interne procedure is gestart om Nederland een ontheffing tot te staan voor het rijden met rijbewijs B op C-categorie elektrische auto's.

Acties

Dertien partijen uit het bedrijfsleven, waaronder evofenedex, hebben een brandbrief naar het Europese 'ministerie voor mobiliteit DG MOVE gestuurd om het belang van een ontheffing van het C-rijbewijs voor zware elektrische bestelauto’s te benadrukken. In Nederland heeft de ambtelijke top van het ministerie van IenM zich sterk gemaakt voor een snelle reactie van Brussel op het verzoek tot ontheffing.

Resultaat

Beide interventies hebben resultaat gehad. De Europese Commissie heeft Nederland in een formele brief laten weten dat een interne procedure is gestart met als doel de Nederlandse aanvraag te honoreren. Deze procedure duurt doorgaans twee maanden.

Wetgeving

Het ministerie treft nu de voorbereidingen voor de inwerkingtreding van een uitzondering op de wet. Wanneer de wet in werking treedt is nog onbekend, Het ministerie overweegt een versnelde procedure om dit binnen een jaar te kunnen faciliteren.

 

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

Het type bestelauto's dat in elektrische versie te zwaar is voor het B-rijbewijs.

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website