Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Onderzoek naar delen van douane-informatie voor betere samenwerking

07-08-2017  De Europese Commissie (EC) onderzoekt het uitwisselen van douane-informatie met niet-EU-landen en vraagt de mening van belanghebbenden. evofenedex roept bedrijven op deel te nemen.

Beter samenwerken

Aanleiding voor het onderzoek is de ambitie van de Europese Commissie om beter en efficiënter met niet-EU-landen samen te werken. evofenedex verwacht dat goede informatie-uitwisseling de handel met niet-EU-landen vereenvoudigt.

Tool

Met de resultaten van het onderzoek bepaalt de EC of het handig is om een tool te ontwikkelen om deze informatie-uitwisseling te verbeteren. Ook brengt de EC via het onderzoek mogelijke kansen en risico’s voor het delen van douane-informatie met niet-EU-landen in kaart.

Oproep

Bedrijven kunnen deelnemen aan het onderzoek door de vragenlijst in te vullen. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van de Europese Commissie. De vragenlijst is tot 16 oktober in te vullen.

Naar de vragenlijst

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

Onderzoek naar delen van douane-informatie voor betere samenwerking

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website