Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Jongeren bepalen het tempo, ouderen de kwaliteit

13-07-2017  Nederland vergrijst. Dit heeft grote gevolgen voor een wereld met herhalende werkzaamheden en veel fysieke belasting. Performancemanagement oftewel duurzame inzetbaarheid is in de magazijnwereld daarom één van de belangrijkste thema’s. “Jongeren bepalen het tempo, ouderen de kwaliteit in het magazijn. Zoek daarom naar de juiste balans tussen jong en oud en let op de werkdruk”, stelt bedrijfsadviseur Nick Beckers.

Balans

Vind een balans tussen oud en jong door slimmer te werken. Stem de verdeling van werkzaamheden af op de kwaliteiten van ieder individu. Over het algemeen zijn jongeren fysiek beter in staat om ‘gas te geven’, daarentegen hebben zij minder verantwoordelijkheidsgevoel en binding met het bedrijf. Een oudere werknemer overziet vanuit zijn kennis en ervaring beter de gevolgen in de hele keten. Samenwerking en overleg is daarom van groot belang: geef inzicht in elkaars werkmethoden en laat iedereen van elkaar leren.

Werkdruk

Oudere werknemers zijn relatief duur, maar brengen wel ervaring met zich mee. Waar oudere medewerkers stap voor stap minder belastend werk kunnen gaan doen, raken ook die taken uiteindelijk op. Een vitaliteitsprogramma en ergonomietrainingen zijn stappen in de goede richting. Dit mag echter geen excuus zijn om de werkdruk op het hoogste punt te houden. “De vergrijzing is een gegeven. De manier waarop we er mee omgaan gelukkig niet”, voegt Beckers toe.

Whitepaper

Leeftijdsverschillen in het magazijn is slechts één van de vele uitdagingen waar een leidinggevende mee te maken heeft. In de whitepaper Diversiteit in het magazijn staan meer voorbeelden en praktische tips om het maximale uit het personeel te halen. Bijvoorbeeld de mix tussen vast en flex of verschillende taalachtergronden. Waar ligt de winst in uw magazijn?

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website