Het algemene telefoonnummer van EVO is op het moment niet te bereiken. Voor dringende vragen kunt u 06 5576 3405 bellen.
EVO
079 - 3467 346 E-mail Menu
Evo.nl gaat binnenkort verder als evofenedex.nl

Groeispurt haven Rotterdam door Tweede Maasvlakte

19-05-2017  De overslag in de Rotterdamse haven is de eerste vier maanden van dit jaar met 10 procent gegroeid. De groei zit met name in containeroverslag. Dat heeft het Havenbedrijf vrijdag bekendgemaakt bij het binnenlopen van de MOL Triumph. Dit gloednieuwe schip kan meer dan 20.000 containers vervoeren en is het grootste containerschip ooit dat Europa aandoet.

Op stoom

De toename van de containeroverslag komt voor een belangrijk deel op het conto van de Tweede Maasvlakte die volgens het Havenbedrijf op stoom is gekomen. Rotterdam is de enige haven in Europa waar dergelijke containerreuzen zonder beperkingen kunnen aanmeren. Ook hebben grote rederijen vrijwel allemaal Rotterdam in hun nieuwe vaarschema's opgenomen.

Groei 3 procent

Voor heel 2017 rekent het Havenbedrijf volgens de huidige, zeer conservatieve, schatting op een groei van minstens 3 procent, tegen 1 procent vorig jaar. Het Havenbedrijf verwacht dat het marktaandeel van Rotterdam in 2017 ook fors stijgt.

(ANP)

 
Pagina Afdrukken
Verzenden per mail

evofenedex

360° logistiek & internationaal ondernemen

Bekijk tijdelijke website